Balkongbord

Populära balkongbord

balkongbord i teak
Snyggt balkongbord i teak för den mindre balkongen eller uteplatsen. Passar utmärkt att matcha med klappstolar i samma serie. Kvadratiskt med 70 cm sida.

Pris: 2595 :-

Köp det här!

svart cafebord för balkongen i stål
Snyggt svart utebord passar perfekt för en mindre balkong eller uteplats. Tillverkat i svart konstsmide inspirerat av gammaldags möbler i gjutjärn. Bordsskiva 100 cm.

Pris: 995 :-

Köp det här!

cafébord lämpligt som balkongbord
Svart cafébord i pulverlackad galvaniserad stål, passar utmärkt på balkongen för dig som vill ha designerbord även på balkongen.

Pris: 3430:-

Köp det här

Balkongbord att hänga på balkongräcket
Smart balkongbord som hängs på över balkongräcket, bordsskivans höjd är justerbar. Tillverkad i stål och bordsskiva i vit furu.

Pris: 895 :-

Köp det här!

balkongbord i teak
Hopfällbart klappbord i teak finns även matchande fällstolar i teak. Höjd 75 cm Bredd bordsskiva 60 cm

Pris: 1095 :-

Köp det här!

balkongbord för 4 personer i teak fällbart
Populärt hopfällbart matbord i teak för uteplatsen eller balkongen. Lämpligt för 4 personer. Längd 120 cm, Bredd 70, cm Höjd 75 cm.

Pris: 1795:-

Köp det här!

vitt balkongbord
snyggt vitt hopfällbart cafébord som passar bra på uteplatsen, balkong eller camping. Lätt att fälla, transportera och förvara. Kvadratisk bordsskiva 58 cm, Höjd 72 cm.

Pris: 895 :-

Köp det här!

cafébord i stål med skiva i härdat glas
Cafébord i stål med skiva i härdat glas. Diameter 68 cm, Höjd 72 cm.

Pris: 495 :-

Köp det här!

utebord svart cafebord
Snyggt svart cafébord i svart aluminium och en bordsskiva i återvunnen plast som designats för att få karaktäristik av trä. Kombinationen gör bordet underhållsfritt och mycket lämpligt som utebord uteplats, terrass, balkong mm. Bredd 70 cm, Längd 70 cm, Höjd 72 cm.

Pris: 1695:-

Köp det här!

 

Utebordet den vanligaste möbeln på balkongen.

 En av de absolut vanligaste möblerna på en balkongen är balkongbordet eller utebordet, oftast i kombination med ett antal stolar eller någon form av soffa beroende på hur mycket plats man har på sin balkong. Vanligaste bordet är någon form av mindre runt bord, ett vanligt runt köksbord eller matbord passar utmärkt bara man tänker på att det ska vara ett bord som även klarar utomhus förhållanden speciellt om man inte har en inglasad balkong då väder och vind i sådana fall sliter ännu hårdare på de utemöbler man har placerat på sin balkong. Runda mindre bord med skiva av glas och underrede och ben i någon form a metall brukar vara populärt då de tål väder och vind bra samtidigt som de är lätta att rengöra, i princip bara att torka av bordsskivan med en våt trasa. Då de flesta har mindre balkonger så är det även naturligt att det är väldigt populärt med mindre balkongbord då man inte har utrymme för så mycket mer speciellt inte om man även vill få in något mer än bara ett bord med tillhörande stolar på sin balkong.

Utebord i konstrotting som balkongbord.

En annan typ av bord som även är väldigt populära är bord som är gjorda i konstrotting, där alltså själva basen på bordet är i rotting material och ovanpå detta lägger man normalt en glasskiva. Detta är väldigt praktiskt för användning på en balkong då det tål i princip vilket väder som helst och det räcker med att torka av bordsskivan innan man ska använda det. En annan anledning till att dessa bort i rotting har blivit mycket populärare är att man ofta får med ett ”på köpet” när man köper en soffa eller soffgrupp i konstrotting till sin balkong. Då är bordet ofta kvadratiskt för att passa soffan i konstrotting som ofta är modulbaserad och går att bygga i vinkel till en hörnsoffa för att den ska passa bra på balkongen.

Förvaring och vård av utemöbler

Även om utemöbler och balkongbord klarar av väder och vind extremt bra så kan man ändå se till att göra en del enkla saker för att bevara skicket ännu bättre. Har du möjlighet så plocka in dina utemöbler över vintern, torka av dom med en traska och torka sedan torrt. Förvara dom i ett utrymme där dom inte utsätts för onödig fukt, när du staplar dina möbler för förvaring så tänk på att låta möblerna stå på sina egna fötter mot marken för att inte rottingen ska ligga i direkt kontakt med marken och på det sättet bli utsatt för extra fukt. Har du inte möjligheten att plocka in dina utemöbler över vintern så rekommenderar vi att man skaffar sig ett så kallat möbel skydd till sina utemöbler detta håller bort det värsta av väder och vind och kan även förhindra sprickbildning som kan uppstå av snö och is som bildas mellan utrymmen i möblerna och sedan skapar sprickor när isen expanderar.