Trätrall balkong

Balkong trall

Något som är väldigt populärt och även praktiskt när man inreder sin balkong är att lägga ett lager med trätrall som fungerar som ett trägolv till balkongen. Trallen gör inte bara balkongen snyggare utan gör den även lättare att hålla ren då den värsta smutsen ramlar ner mellan trallen och spolas ut när det regnar. Trallen gör även så att man får en form av isolering och luftspalt mot balkongens betong golv vilket gör att det är mycket varmare och skönare att vistas på sin balkong barfota eller i bara strumpor mot om man inte skulle ha något golv alls.

Populära golvtrall

golvtrall i diagonal ek
Golvtrall i diagonal ek, oljad ektrall med diagonalt mönster ovanpå plast, knäpps samman för hand. Trallen klarar av att vara utomhus året runt.

0.36 m2 per förpacking

Pris: 195 :- / Förpackning

Du köper den här!

trätrall ek till balkong eller uteplats
Mönstrad trätrall i ek för uteplatsen eller balkongen, trallen klarar att ligga ute året om. Oljad ek ovanpå plast som knäpps samman i sektioner, enkelt och snabbt.

0.36 m2 per förpackning

Pris: 195 :- / Förpacking

Du köper den här!

konstgräs på balkongen med trall
Skapa en snygg gräsmatta på din balkong eller uteplats med konstgräs på trall. Möjligheten för dig som vill ha gräs att gå barfota i även på balkongen. Levereras i 4 pack med klick system, du bygger enkelt ihop din gränsmatta så den fyller hela eller delar av din balkong eller uteplats. Går även att kombinera med annan trall om man bara vill ha gräs på en viss del av sin yta.

0.36 m2 per förpacking

Pris: 269:- / Förpacking

Du köper den här!

komposit trall balkong
Grå komposittrall i 4 pack med klicksystem, tål att vara utomhus under hela året. Kan kapas för att passa exakt. 30 * 30 cm per bit.

0.36 m2 per förpacking

Pris: 269 :- / Förpackning

Du köper den här!

Trätrall i ek till balkongen
Trätrall i oljad ek med klicksystem.

0.36 m2 per förpackning

Pris: 269 :- / Förpacking

Du köper den här!

golvtrall i furu
Helpall  med golvtrall i furu, 25.6 kvadratmeter. Skyddsimpregnerad furutrall som ligger på reglar. Trallen skruvas på plats. Behandla trallen med en olja direkt vid installation.

Pris: 4295:- / Helpall 25.6 m2

Du köper den här!

 

Parkett på balkong?

En del lägger vanligt parkettgolv även på sina balkonger, detta kräver dock att man har en inglasad balkong men är ändå inget vi rekommenderar då även en inglasad balkong kommer vara utsatt för kyla, fukt och kondens på ett helt annat sätt än inomhus.

Modern trall har även ett isolerande gummilager som ligger mellan betongen och trallens trädelar, gummit är inte heltäckande utan skapar luftspalter och möjliggör även att smuts kan åka ner mellan trallen och sen transporteras bort av regn eller om man spolar med en slang. I gummidelarna under trallen brukar det även finnas öglor som gör att man på ett enkelt sätt kan bygga ihop sin trall från de färdiga kvadratiska bitarna till en större enhet som passar storleken på sin egen balkong. Det fungerar på samma sätt som ett vanligt pussel bara att alla bitar passar på samtliga ställen. Dock kan du behöva kapa din trall för att det ska passa perfekt när du lägger den yttersta biten som kommer mot balkongens räcke så att du längst ut adderar mindre bitar då det kanske inte längre finns plats för en hel bit.

Att lägga balkong trall

Lägga tratrall på balkong eller uteplats
Enkelt att lägga trallen, under trallens yta av trä finns en gummi matta som agerar som distans mot ytan man lägger trallen på i detta fall betongen på en balkong. På 2 av trallens sidor sticker det ut öglor i gummi som man enkelt fäster nästa bit i. Som ett pussel där varje bit alltid passar – Enkelt!

Högupplöst bild, klicka för att zooma och se klicksystemet på trallen.

Vad behöver man?

Det enda du behöver är lite tid, samt en såg om du måste kapa ytterkanterna för att det ska passa din balkong eller uteplats perfekt. Du klarar detta enkelt utan att anlita hantverkare.

Vilket material ska man välja?

Vanliga material i golvtrall är teak och komposit, båda materialen är gjorda för att hålla länge i en utomhusmiljö där de utsätts för väder och vind. Teak är ett hårt träslag som gör att en trall av teak tål högre slitage, vikt mm än billigare alternativ, du kan skydda din trall i teak genom att måla den med färg som ger extra skydd mot fukt, röta, uv strålning och slitage. Du har även möjligheten att välja trall i kompositmaterial som har fördelen att vara helt underhållsfritt men kanske inte ger samma charm över tid som en trätrall i teak. Valet är ditt!

Underhåll av trätrall

Om du har valt att lägga ett golv i Teak så rekommenderas det att du oljar golvet en gång per säsong för extra skydd samt även för utseendet

Olja för att skydda ditt trägolv eller utemöbler mot uv strålar, fukt, svamp och mögel Hittar du här 

olja skydd mot uv strålning, mögel, fukt, svamp till möbler, golv, trätrall
Olja som skyddar möbler och golv mot fukt, uv-strålning (solblekning), mögel och svampangrepp.

Hur mycket trall behöver man?

Det är väldigt enkelt, om du ska lägga trall på din balkong, mät bara balkongen längd * bredd för att få antal kvadratmeter, du beställer sen golvtrallen per kvadratmeter, tänk på att runda av uppåt när du beställer så du inte saknar en snutt vid byggandet.

Hur lägga sin trall?

På samma sätt som du lägger ett pussel, du börjar med en platta i hörnet på din balkong och från den så sticker det ut hakar i trallens kant, ta nästa bit och haka fast den i den första, fortsätt på samma vis tills balkongen är täckt. Enkelt och snabbt även om man inte är hantverkare.